onsdag 20 maj 2009

Black and White


Jag har precis gjort klart min Kællingesjal och jag är supernöjd men den. Den såg ut som ett missfoster innan blockningen men som alltid så sker under när man blockar.
Titta nu inte allt för noga på formen... Jag har använt sjalen mycket så den blivit lite deformerad. Den skulle nog snart behöva blockas om... Är det normalt? Jag menar att efter blockning är sjalen perfekt men efter säg 10 gångers användning ser den ut så här. Betyder det att jag är förpassad till att blocka igen och igen för resten av mitt liv? Är det detta som stickning handlar om?
Kanske jag helt enkelt ska sluta sticka vackra sjalar med miljoner uddkanter på och bara ägna mig åt mössor...
Jag har stickat den i svart Garnstudio Alpacka, ett garn som jag inte är överförtjust i men som till detta projekt var jättebra.
Att fota svart på ett vitt bord i en fotostudio ger inga färgsprakande bilder men ibland kan "less" vara "more".

I have just finished my Kællingesjal and I'm very happy with it. It looked like a freak before blocking but, as always, blocking creates miracles. Well, don't look too carefully... I have worn it quite often so it has been slightly deformed. I think I have to block it again someday soon... Is that normal? I mean, after blocking the shawl is perfect, but after been worn about 10 times it looks like this... Does this mean that I'm forced to keep blocking over and over my entire life? Is this what knitting is all about? Maybe I just should stop knitting fancy shawls with a million edges and just making hats...

I have made it in black Garnstudio Alpacka, a yarn not quite in my taste but to this project - perfect. To take photos of black on a white table in a studio give no color vibrant pictures but sometimes "less" is really "more".

torsdag 7 maj 2009

Hemlis 5-paket

Åh, igår när jag kom hem från jobbet så låg det ett paket i brevlådan. Jag förstod direkt att det var från min hemlis 5-vän i FInland. Hon hade redan förvarnat att paketet var på väg så det var inte så svårt att gissa.
Jag klämde lite på det och tänkte att; oj, det var lite hårt för att vara garn. Vad kan det då ligga i?
Jo, det var världens bästa innehåll! Det första jag såg var ett par jättefina väskhandtag bambu, tror jag. Jag ska sticka eller virka en fin somrig väska och jag tänker börja redan idag! Sen låg en Engelsk sticktidning från Filati. Har inte sett den i Sverige och sticktidningar är så himla roligt att ha.

Jag hittade en massa fina somriga saker men fastnade speciellt för denna tröja. Perfekt när kvällsluften börjar bli lite sval under grillkvällen.

Superfint mönster!Sen vill jag göra denna. Kanske i en kortare version men visst är den fin!
Sedan fick jag jättefod choklad. Fairtrade, bitter med apelsinsmak. Mums! Men jag kunde inte fota den för den tog slut igår kväll :-P
Tack snälla Merja för de underbara sakerna! Det känns som om du känner mig väl, fast jag inte känner dig än.

onsdag 6 maj 2009

Mias blommor

Min vän Mia, ni vet hon som gjorde de fina stickmarkörerna, hon påstår att hon är total nybörjare på stickning och virkning. Hon tror inte att hon kommer att få till något men ändå kommer hon förbi och visar alster på alster som hon knåpat ihop själv. Jättefina grejer! Det värsta är att hon är så jäkla snabb! På en kväll eller två knåpar hon ihop en halsduk. Värsta speedstickerskan.
Hennes man är inte så glad på mig för att jag har förlett henne in i garnets snåriga nät och att hon inte vill hitta ut. När hon en kväll till och med satt och stickade i sängen fick han inse att han har fått en rival som är svår att konkurrera ut. För vem kan motstå lent, mjukt, doftande garn? Inte Mia inte.

Härom dagen började hon plötsligt virka små blommor. Vi satt och spånade om att det skulle vara fint att göra en sjal eller scarf med bara blommor i olika färger. Swish, så kom hon till jobbet och visade en hel påse med blommor. De är hur underbara som helst och jag är extremt avundsjuk. För mig skulle det bli ett evighetsprojekt för jag tröttnar så snart på att upprepa samma sak gång efter annan, men för Mia var det gjort på några kvällar. Helt otroligt!
Mia, du kan visst! (men förlåt mig Johan...)