fredag 12 november 2010

Julklappar med lite bling

Mia och jag har i måååååånader planerat att ha någon gemensam vernissage eller liknande men vi kommer liksom aldrig till skott.
Mia målar de mest underbara tavlor - som numera gärna blir tryckta på tyg :-). Jag fotar en del och har alltid velat ha en liten visning och tillsammans är vi smått besatta av allt som har med garn och textil att göra och det är liksom kittet som förenar oss. Så...... varför inte göra slag i saken och se vad som händer.
Därför fick vi nu ett riktigt ryck och bestämde att vi smygstartar den planerade vernissagen med en liten "julmarknad" istället.
Befinner du dig i krokarna den 2:a advent så är du jättevälkommen att titta in och kanske hitta en julklapp till dig själv eller någon annan. Vill du komma förbi så tala gärna om det i kommentarsfältet nedan så vi vet ungefär hur många som kommer.
Julmarknad den 5:e december 13-19
Plats: Engelbrektsvägen 12b, n.b. Jakobsberg
Mia och Malin smyglanserar Majrova & Barnarum
Passa på att köpa
personliga och handgjorda julklappar.
Vi bjuder på dricka och tilltugg.
* Stickat och virkat - sjalar, vantar, muddar, koftor och halsdukar
* Sytt - lapptäcken, Myskon, Hångelkuddar och små fina saker till barnrummet
* Målat & Fotat - tavlor
* Pimpat - installationer med bl a Miatyger och annat bling

tisdag 2 november 2010

Smashing Dashing

När jag och några tjejer från Riddarmaskans stickcafé var på roadtrip till Mariefred och besökte Hamilton Design så sprang jag på ett helt underbart garn från Colinette. Art tror jag det heter och jag köpte en härva i stenkolsgrått.
Härvan har legat på lut ett tag men igår kväll så lade jag upp maskor för ett par Dashing från Knitty. Det är en handledsvärmare som jag stickade för ett tag sedan i ett grönt garn. Jag gillar modellen så nu fick det bli ytterligare ett par.

Mönstret är snabbstickat och jag följde det till punkt och pricka, förutom att jag gjorde den lite kortare av rädsla för att garnet skulle ta slut.Jag gillar de knubbiga flätorna och lystern i garnet. Det är en del silke i det.
Nu ska jag se om jag kan få tag i mer Grått Art för jag vill sticka en flätmönstrad tröja eller kofta i det. Hoppas inte färgen har utgått och är slut överallt...