måndag 14 juni 2010

Bal och student

I förra veckan åkte jag upp till Luleå för att vara med och hjälpa Erica med allt från bal, student och flytt.
Eftersom Erica övertalade mig att sy hennes balklänning så har jag varit lite smånojjig över detta.
Orsaken är att hon bor i Luleå och jag i Stockholm. Men svärmor var vänlig att låna ut en provdocka åt mig och med Ericas mått inställda och en provning ute på toaletten under en mellanlandning på Arlanda så har det gått rätt bra ändå.
Men hur som helst så satt jag fram till 03.00 på natten innan balen och sydde på det sista och slutresultatet blev riktigt bra!


Sen vet jag inte riktigt vad som hände men plötsligt var jag utsedd till att vara frisör också...

Erica hade bestämt sig för en lite slarvig uppsättning och med hjälp av nån slags instruktionsvideo på Youtube och ett kilo hårnålar så fick vi till det riktigt bra till slut. Puh.


Visst är de fina! Jo just det, jag sydde en matchande fluga till Robin också. Det är tydligen inne med fluga igen, det gillar jag.

I luleå tar de avslutningsbalerna på stort allvar. Alla studenter åker i cortege i gamla fina bilar genom staden och släpps sedan av framför Stadshotellet. Hela Luleå var där och tittade.
Sen blir det mingel och fotografering i Stadsparken och efter detta tågar alla in på hotellet för middag och dans.
Det var så himla häftigt att se och alla var så himla fina!

Hannas orange/aprikosa klänning sydde jag till Ericas bal i 9:an. Det var jätteroligt att ha med två klänningar på samma bal!

Ja, och på fredagen var det då dags för den stora dagen, studenten! Erica var så glad och lycklig samtidigt som allt var väldigt vemodigt. Efter tre år på basketgymnasiet så känner alla varandra utan och innan och nu skiljs de plötsligt åt. Jag kan börja böla av blotta tanken.
Men dagen var i alla fall helt perfekt, vackert väder, vackra och lyckliga ungdomar, familj, dans, champagne och sång på studentflaket och mottagning efteråt. Precis som det ska vara.
Nu på lördag så har vi mottagning hemma i Stockholm för alla som inte kunde resa upp till Luleå.