onsdag 16 september 2009

Norosockor klara!.... och vantar med.....

Igår var en bra dag för fotografering. Jag fick massor gjort; både jobbfoto och privat.
Norosockorna är som sagt klara och fick sig en tur i det blå.
Ser ni förresten flygplanet till vänster om mitt vänstra ben på bilden ovanför? Det råkade flyga förbi just som jag knäppte bilden. Nu är det i och för sig inget märkvärdigt. Flyget går förbi mååånga gånger om dagen. Bor man näst intill Bromma flygplats så tillhör planen nästan en del av ekosystemet ;-)

Sonen undrade om det verkligen skulle vara en grå och en grön tå. "Sockorna matchar ju inte..."

Sen började jag också på ett par vantar i söndags. De räcker en lång bit upp på armen för att skydda lite mot kylan när jag har en jacka/kappa utan mudd i ärmen. Det brukar ju alltid blåsa rakt upp/in i ärmen och då kan det vara skönt att vara skyddad av lite fint ullgarn. Långvantarna blev helt klara sent igår så jag ska se om jag kan få sonen eller maken att fota dem på mig. Det är ju lite svårt att fota sig själv, speciellt med vantar på...

måndag 14 september 2009

Öppet hus hos Nysta = garnfynd!

Igår var Eva och jag på Konstnärshuset för att gå på Nysta-Ninas öppet hus. Vi hängde i stort sett på låset och det första som fångade mina ögon, när jag kom in, var några lådor med Debbie Bliss Donegal Tweed Aran för 20 kr nystanet!! Dessutom fanns mina favvofärger kvar, så det blev 6 nystan rött och 12 nystan grönt.
- Och vad ska det bli av det då?, frågade Eva.
- En röd mössa!..... och kanske nån slags tröja av de resterande 16 nystanen.... Vem vet?

Sen botaniserade vi runt och tog en fika tillsammans med alla andra som kom dit. Hur trevligt som helst!
Så här lycklig blir i alla fall Eva när hon får kombinera garnshopping med stickning och fika.
Tyvärr var kameran inte lika lycklig så det blev inte fler bilder än så här.

Norosockorna är klara

Fast jag har bara hunnit fota den första. Och inte har jag fäst några trådar än... Men fin blev den.
Tyvärr kan jag inte säga detsamma om min hall. Det ser ut som en återvinningsstation där. Inte ens lite oskärpa kunde dölja det. Så håll fokus på sockan bara!

måndag 7 september 2009

Riddarmaskan har kommit för att stanna

Min helg har varit helt perfekt!. Först kom Erica med pojkvän i fredags för att stanna hela helgen. Det var inte så länge sedan hon for upp till Luleå igen, men det är alltid lika mysigt att få träffa henne.
Sen i söndags så tog jag mod till mig och åkte, tillsammans med Eva, till Riddersviks café för att träffa några stickerskor som ville försöka få igång ett stickcafé i Västerort. Och det var hur trevligt som helst!

Det var jättekul att få träffa alla livs levande. Flera har jag bekantat mig lite med tidigare, men bara via deras bloggar. Att nu få sitta tillsammans och fika, prata och sticka var jättekul och jag ser fram till att traffa er ígen.
Är du sugen att vara med? Kom då till Riddersviks café i Hässelby varannan söndag kl 11. Riddarmaskan har redan fått en egen blogg :-)
Tack Boel, Marie, Gunilla, Eva, Britt-Marie, Linda, Metta och Britt-Marie för en jättetrevlig dag i härligt väder!

Jo förresten, vad stickade jag på då? Ja, jag började på en socka i Kureyon Sock, men som alla vet så är det lätt att tappa bort sig när man samtidigt sitter och pratar och har trevligt, så det slutade med att jag repade upp den.
Sen när jag kom hem så startade jag om igen och nu blir det en enkel, randig socka i hemsnickrat mönster

torsdag 3 september 2009

Nu har jag också anmält mig!

Nu har jag precis anmält mig till SoYouThinkYouCanKnit! Jag tycker att det ska bli så himla kul det här och jag hoppas att vi blir många som kommer att deltaga!
Kan ni gissa vilken dansstil jag anmälde mig i?

tisdag 1 september 2009

Nya tag

Nu var det alldeles för länge sen jag skrev något här. Mitt senaste inlägg var i det dystraste laget, men lite så har min sommar sett ut i år. Den har varit kantad av sjukdomar på många fronter tyvärr.
Men nu längtar jag efter en skön och krispigt klar höst som inbjuder till att använda mer stickade plagg.
Jag är ingen älskare av stickade sommarplagg så hösten är alltid välkommen när den kommer.
Såg igår på
Stickfrossas blogg om SoYouThinkYouCanKnit, ett jättekul projekt som Visa Lisa dragit igång.
Jag funderar starkt på att anmäla mig.

Sticklustan har varit lite låg i sommar men jag har virkat lite istället. Just nu håller jag på att avsluta en virkad sjal i ett kanonfint "mormorsrutemönster" som Frisky Frog varit så snäll att dela med sig av. Mönstret hittade jag här.
Jag kom på att det nog skulle vara coolt och himmelskt mjukt att göra en i mohair istället så jag åkte iväg och köpte mig ett par nystan KidSilk Haze i färgen 632-Hurricane. Jag virkar den till min 18-åriga dotter och eftersom hon älskar blått så var färgvalet självklart!

Efter lite test med olika storlekar på virknål så blev det till slut snyggast att virka i dubbelt garn och virknål nr 5.
So far so good.................

Jag har alltid tyckt att KidSilk Haze är ett drygt garn. Jag menar, det är ju 210 m i ett nystan och i vanliga fall tar det en stund att sticka sig igenom ett. Men nu när jag virkade så bara slukade virknålen garn och när de två nystanen var till enda så var inte sjalen större än en liten scarf.
Köpte 4 nystan till och nu har jag nog fått till en acceptabel storlek på sjalen...... 6 nystan och 654 kr senare........
Det blev liiiite dyrare än jag tänkt mig men jag är säker på att dottern blir glad. Jag ska ge henne den i helgen när hon kommer hem till Stockholm på besök.
Men Erica...... tappar du bort den så vet jag inte vad jag gör.... ;-)