måndag 15 juni 2009

WWKiP Day 2009

Detta evinnerliga regn. Här hade Mia och jag sett fram emot en WWKiP Day på en filt i parken på Mariatorget men icke sa nicke! Som tur var fanns det en reservplan. Snälla Maria hade ställt upp bord och stolar i butiken för oss som ville sticka publikt och vi droppade in en efter en, glada att få komma in i goa värmen och sticka och ta en fika.
Det var nästan lika fullt som på Marias stickcaféer och det var, som alltid, jättekul att få se vad alla håller på med. Träffade bl a Eldstickan som höll på med sin vackra kofta.
Mia, som aldrig varit på ett stickcafé tidigare stormtrivdes men hon var så himla koncentrerad på sin Februari Lady Sweater så hon försvann då och då in i sin värld :-P
Appropå February Lady Sweater så hade Linda på sig sin och den var så otroligt snygg!

Det är så kul att träffas och sitta med sin stickning/virkning i en så inspirerande miljö som Marias Garn är. Ömsom sitter man koncentrerad och stickar, ömsom sitter man och tittar runt på hyllorna och drömmer om nästa projekt, och nästa och nästa.................... Sedan däremellan sitter man och pratar och skrattar med alla som är där, och det är det som är den riktiga tjusningen, att få lära känna nya bekantskaper och diskutera allt mellan himmel och jord... och stickning så klart!
Tack Maria!

Hemlis5-paket

Vad är detta? En korg med äpplen till midsommar eller? Nej, det är mitt urvackra paket från min hemlisvän Merja i Finland!
Det första jag ser när jag tyfter på locket är ett ursnyggt blågrönt handfärgat garn från Tavastehus, "Mokka Sukka". Garnet innehåller en massa nyttigheter som E- och A-vitaminer, jojobaolja och aloe. Mina händer kommer bli som en bebis. Jag ska genast sticka mig ett par fina sockor att matcha jeansen med.

Sedan hittade jag ett annat sock- eller varför inte scarfgarn från Finska Novita. Ljuvliga nyanser i grönt och rosa får det att nästan vattnas i munnen.
Mmmmm, lite god choklad hittade jag också. Den tog slut fort :-)

Och sist, men absolut inte minst, hittade jag ett magasin (också det från Novita) med massor av beskrivningar på somriga plagg åt vuxna och barn.
Det här kommer bli mitt livs utmaning, magasinet är helt och hållet på finska!! :-P
Det ska bli jättespännande. Tidigare har jag stickat efter engelska, tyska och danska beskrivningar, men de språken ligger lite närmare min kunskapsnivå än finska. MEN, vi har ju Ravelry!!! Världens trevligaste och hjälpsammaste community. Sedan har jag ett par finsktalande tjejer på mitt jobb och de kanske kan hjälpa till annars har Merja lovat att ge mig lite hjälp.
Tack än en gång Merja för dina fina och roliga paket! Det har varit jätteroligt!

fredag 12 juni 2009

After work

Efter jobbet ska jag till lokala paketombudet och hämta mitt sista Hemlis5-paket! Tänk det är tydligen så stort att brevbäraren inte får ner det i min brevlåda... Jag är så nyfiken!!

Ett litet rött paket med vita snör...... prickar!!!

Härom dagen, i fredags närmare bestämt, släppte Lilla Stickfrossa nya, underbara saker som underlättar tillvaron för oss med pinnar och garn i händerna. Fort som attan la jag in en beställning på en stickgömma och ett tillbehörshänge. Jag menar, här gäller det att hänga på låset för grejerna går åt med en hiskelig fart!
För ett par dagar sedan dök det här vackra paketet upp i brevlådan!
Det här momentet är ju så himla roligt! Att långsamt öppna paketet, kika lite och sen se vad för fint man fått.

Jag hade sån himla tur att jag fick just de orangea sakerna. Färgen är ju helt underbar! Mörk apelsin med dragning åt mandarin kanske kan beskriva färgen bäst. Samt med matchande band och fint broderi. Åh, vad glad jag är!

Stickgömman är jättepraktisk. Födrad och blixtlåsförsedd så att garnet får en så bekväm tillvaro som möjligt. Sedan finns den lilla finurliga öljetten där garnet får fri lejd ut ur påsen och vidare till stickningen. Suveränt. Man slipper garntrassel och medföljande dammtussar från golvet.
Sedan är stickgömman så snygg så den även får följa med som väska nu i sommar.
Det lilla tillbehörshänget kommer att få innehålla mina stickmarkörer, måttband och den lilla saxen.

Välgjort in i minsta detalj!
Tack Anna för den snabba leveransen och de superfina produkterna. Jag rekommenderar dem varmt till alla!

måndag 8 juni 2009

Min kreativa son

I helgen var jag och min son i stan för att köpa skor till honom. Han ville ha ett par färgglada Conversekängor eller liknande, det viktiga var att de var flerfärgade. Då vi traskat omkring i timmar i huvudstaden och letat, helt utan framgång, föreslog jag, lite på skämt, att han kunde köpa ett par helt enkla no name kängor på Din Sko och sedan måla dem själv med textilfärg. Sonen tände direkt på idén och vi sprang till Panduro för att hitta färg. Nu var det kanske inte så konstigt att vi fann Panduros dörrar tokstängda, det var ju faktiskt Sveriges nationaldag, men sonen ville prompt ha färg just denna dagen så att han skulle hinna få skorna klara samma kväll. Efter lite mer letande så har jag bara Claes Ohlson kvar som förslag. De hade ingen textilfärg men väl akrylfärg. Eftersom den är vattenlöslig och funkar på de flesta underlag så chansade vi.

Vi kom hem, började mixa färger och sonen ställde sig i position i trädgården...

Innan hade vi tagit bort skosnörena och tejpat alla gummidetaljer med maskeringstejp. Han tyckte att den gamla hederliga stänktekniken skulle funka och det tycker jag var ett bra val. Färgvalet påminner mig jättemycket om mitt glada 80-tal.

När skorna var torra och maskeringstejpen borta såg resultatet ut så här. Jag tycker det blev jättesnyggt! Sonens kompis kom förbi och såg de färdiga skorna, som han iofs tyckte var lite väl tjejiga i förgsättningen :-P , men han trodde att de var köpta så och han blev jätteförvånad när vi sa att de var hemmålade.

Nu är jag själv så sugen på ett par till mig själv. Undrar just vad jag ska ha för mönster på mina...